Ağustos 14, 2025
Sofralarımıza geldiğinde çıtır çıtır halkaları, yanında o vazgeçilmez sosu ve üzerine sıkılan birkaç damla limonuyla bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken bir lezzet düşünün. Evet, şüphesiz ki kalamardan bahsediyoruz. Mezelerin şahı, ara sıcakların yıldızı, dost sohbetlerinin en lezzetli eşlikçisi… Peki, bu kadar sevdiğimiz, adını duyduğumuzda bile iştahımızı kabartan kalamar nedir? Denizden soframıza uzanan bu lezzet […]
Ağustos 14, 2025
Gastronomi dünyasında bazı lezzetler vardır ki, adları anıldığında dahi bir zarafet, bir incelik ve özel bir deneyim akla gelir. İşte dil balığı, tam da böyle bir lezzettir. Denizlerin adeta aristokratı olarak kabul edilen, beyaz ve lokum gibi eti, kılçıksız yapısı ve neredeyse hiç balık kokmayan o nazik tadıyla, fine-dining kültürünün ve özel sofraların vazgeçilmez yıldızıdır. […]
Ağustos 14, 2025
Modern yaşamın hızı ve sağlıklı beslenme arayışı, bizi sofralarımızda daha bilinçli ve seçici olmaya yönlendiriyor. Bu arayışta, pembe etinin zarifliği ve sayısız faydasıyla öne çıkan somon balığı, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de mutfakların vazgeçilmezi haline geldi. Peki, genellikle Norveç ile özdeşleşen bu lezzetli balığın hikayesinin bir de yerli versiyonu olduğunu biliyor muydunuz? Türkiye’de somon […]
Ağustos 14, 2025
Ankara’da sonbahar kendini hissettirmeye başladığında, ağaçlar sarı ve kızıla dönerken, içimize tatlı bir hüzünle karışık bir beklenti dolar. Denizden uzak bu başkentte, iyot kokusuna, dalgaların sesine bir özlem başlar. İşte tam da bu mevsimde, denizlerin en cömert armağanları, sofraların kralları lüfer ve palamut, tezgahlardaki yerini alarak bu özlemi bir şölene dönüştürür. Bu sadece bir balık […]
Ağustos 14, 2025
Rakı balık… Bu iki kelime yan yana geldiğinde, akla sadece bir yemek gelmez. Akla, yavaş yavaş kararan bir yaz akşamı, hafif bir meltem, uzayıp giden dost sohbetleri, kadehlerin birbiriyle buluşurken çıkardığı o şen şakrak ses ve zamanın adeta durduğu, demlendiği anlar gelir. Bu, bir karın doyurma eylemi değil, bir ruhu doyurma, bir muhabbeti demleme ritüelidir. […]
Ağustos 14, 2025
Ankara… Başkentin o yoğun ve dinamik temposu içinde, bazen durup anı yaşamak, hayatın en değerli anlarını kutlamak için özel bir sığınak ararız. Bir evlilik yıldönümü, büyük bir iş başarısı, romantik bir teklif ya da sadece sevdiklerimizle birlikte, sıradanlıktan uzak, her detayın özenle düşünüldüğü bir akşam geçirme arzusu… İşte bu anlarda, arama çubuğuna o sihirli kelimeler […]
Ağustos 13, 2025
Başkent’in sosyal hayatında Ankara balık restoran konsepti, yıllar içinde büyük bir evrim geçirdi. Eskiden daha salaş ve geleneksel mekanlar revaçtayken, günümüzde insanlar artık şık bir atmosfer, kaliteli servis ve yenilikçi lezzetler arıyor. İşte Gabbiano Balık, bu modern beklentileri, geleneksel lezzet anlayışıyla harmanlayarak Çankaya’nın en prestijli bölgelerinden Gaziosmanpaşa’da kendine özel bir yer edindi. Kırlangıç Sokak’ın sakin ve nezih atmosferinde konumlanan restoranımız, şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve sevdikleriyle keyifli bir akşam geçirmek isteyenler için adeta bir vaha gibidir. Biz, ankara balik restaurantlari arasında sadece midelere değil, aynı zamanda gözlere ve ruha da hitap etme hedefiyle yola çıktık.
Aralık 13, 2024
Yılbaşı balık menüsü arayanlara müjde! Yeni yıl gelirken sofralarımızı şölen havasına sokmanın yolu, elbette ki denizden gelen lezzetlerle dolu bir yılbaşı balık menüsüyle olur! Ama korkmayın, bu öyle Michelin Yıldızlı ÅŸef tarifleri gibi “şu kadar gram somon†falan istemiyor. Åžu sempatik mutfağımıza balığı koyalım, biraz baharat çekelim, hop yeni yılın en şık yemeÄŸi olsun! Gabbiano […]
Aralık 7, 2024
Åžarap çeÅŸitlerini merak ediyor musunuz? Åžarap dünyası, çeÅŸitlilik ve lezzetlerle dolu bir serüven sunar. Bu blog yazısında, ÅŸarabın ne olduÄŸunu, nasıl üretildiÄŸini, renklerine ve üzümlere göre çeÅŸitleri incelenmiÅŸtir. Åžarap Nedir? Nasıl Üretilir? Åžarap, üzümün fermantasyonuyla elde edilen alkollü bir içecektir. Temel olarak, üzüm suyunun mayalanması sonucu oluÅŸan bir üründür. Åžarap yapımında kullanılan üzüm çeÅŸitleri, üretim […]
Aralık 7, 2024
En iyi balık restoranı denildiÄŸinde aklınıza ilk gelen nokta servis kalitesi mi yemek kalitesi mi? Yoksa, mekanın temizliÄŸi mi garsonların titizliÄŸi mi? Bazıları için hepsi ve hatta burada sayamayacağımız birçok nokta daha var. Ancak bu yazımızda iyi bir balık restoranı halk dilinde balık lokantası için neler gerekir, bir balık restoranı yönetmenin manevi maliyeti nedir bunları […]
Gabbiano Balık